Fumio Kişida: "Ukrayna'ya desteği sürdüreceğiz"

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Ukrayna'da Rusya'nın "savaş suçu" işlediği iddiaları ile gündeme gelen Buça'yı ziyaret etti. Kişida, Ukrayna'ya desteği sürdürmeye devam edeceklerini açıkladı.

Fumio Kişida: "Ukrayna'ya desteği sürdüreceğiz"
21 Mart 2023 - 18:55
Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmek üzere başkent Kiev'e gitti. Başbalan Kişida, Zelenskiy ile görüşmesi öncesinde Rusya güçlerinin çekilmesinin ardından sivil ölümleri ve Rusya'ya yönelik 'savaş suçları' iddiaları ile gündeme gelen Buça'yı ziyaret etti. 

Reuters'ın aktardığına göre, 24 Şubat 2022'den bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Ukrayna'yı ziyaret etmeyen tek G7 lideri olan Japonya Başbakanı Kişida, Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko'nun eşliğinde Buça'yı gezdi. Kişida, burada bir kilisenin önüne çelenk bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

"BU VAHŞET KARŞISINDA BÜYÜK ÖFKE DUYUYORUM"
Kişida, Buça'da yaptığı konuşmada, "Dünya, bir yıl önce Buça'da masum sivillerin öldürüldüğünü görmenin şaşkınlığı içindeydi. Burayı ziyaret ederken, bu vahşet karşısında gerçekten büyük bir öfke duyuyorum." dedi. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına Japonya halkı adına taziyelerini ileten Kişida, "Japonya, Ukrayna'ya barışı yeniden sağlamak için gösterdiği büyük çabasında yardım etmeye devam edecek." açıklamasında bulundu.

Ziyareti kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile de bir araya gelecek olan Japonya Başbakanı Fumio Kişida, mayısta Hiroşima'da ev sahipliği yapacağı G7 Liderler Zirvesi öncesi, ülkesinin Ukrayna'ya yönelik kararlı desteğini vurgulayacak. Başbakan Kişida, yarın da Polonya'yı ziyaret edecek.

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum