G.Kore'de YZ'nin kontrolündeki robot can aldı

Güney Kore'de bir robot, kolileri taşıma görevini yerine getirirken yaşanan kaza sonucu bir şirket çalışanını öldürdü. 40'lı yaşlardaki adam, robotu test etmeden önce sensörlerini kontrol ederken robot kolunun altında yaşamını yitirdi. Donggoseong'den bir yetkili, olayın ardından "hassas ve güvenli bir sistem" kurulması çağrısında bulundu.

G.Kore'de YZ'nin kontrolündeki robot can aldı
09 Kasım 2023 - 16:41
Güney Kore'de bir robot, kolileri kaldırıp taşıma kayışına yerleştirme görevindeyken kaza sonucu bir adamı öldürdü. Olayda, robotu denetlemekle görevli olan 40'lı yaşlardaki şirket çalışanı hayatını kaybetti. Robot kol, sebze kolisi sandığındaki adamı havaya kaldırdıktan sonra taşıma kayışına bastırarak yüzünü ve göğsünü ezdi.

Olayın detaylarına göre, adı açıklanmayan çalışan, bugün yapılması planlanan test öncesinde robotun sensörlerini kontrol ederken kolu devreye almadan hayatını kaybetti. Polis kaynaklarına göre, 6 Kasım'da yapılması planlanan test, robotun sensöründeki sorunlar nedeniyle iki gün ertelenmişti.

Dün gece geç saatlerde yaşanan olayın, robot kolu üreten şirketin tesisinde meydana geldiği belirtiliyor. Donggoseong Tarımsal İhracat Kompleksi'nden bir yetkili, olayın ardından "hassas ve güvenli bir sistem" kurulması çağrısında bulundu. Bu trajik olayın benzeri, Mart ayında Güney Kore'de otomobil parçaları üreten bir fabrikada çalışan başka bir adamın, bir robot tarafından sıkıştırılarak yaralanmasıyla yaşanmıştı.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum