G7 liderlerinden İran'ın İsrail'e saldırısına kınama

İran'ın dün gece İsrail'e yaptığı hava saldırısına bir tepki de G7 liderlerinden geldi. Video konferansla bir araya gelen G7 liderleri, İran'ın İsrail'e saldırısını kınadı.

G7 liderlerinden İran'ın İsrail'e saldırısına kınama
14 Nisan 2024 - 22:57
Avrupa Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi Başkanı Cahrles Michel, X hesabından yaptığı açıklamada, İtalya'nın G7 Dönem Başkanı olarak üye ülkelerin liderlerini bir araya getirdiğini ve bu toplantıda İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısını oy birliğiyle kınadıklarını ifade etti. Michel, video konferansla toplanan liderlerin tüm taraflara itidal çağrısı yaptığını belirtti ve "Gerilimi azaltmak için tüm çabalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Michel ayrıca, "Gazze'deki krizin, özellikle acil ateşkes yoluyla mümkün olan en kısa sürede sona erdirilmesi fark yaratacaktır." diyerek bir değerlendime yaptı. AB Konseyi Başkanı, 17-18 Nisan tarihlerinde yapılacak olan AB zirvesinde konunun özellikle ele alınacağını belirtti.

İran-İsrail arasındaki gerilim
İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkenin topraklarına yönelik bir saldırı olduğunu belirterek misilleme yapacağını açıklamıştı. İsrail de İran'ın saldırılarına cevap vereceğini duyurmuştu.

Dün, İran'ın İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlattığı ve bazı askeri hedefleri vurduğu bildirilmişti. İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti. 

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum