Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Gazeteci Furkan Karabay hakkında tahliye kararı verildi. Barış Saral’ın yargılandığı davanın tutanağını haberleştiren Karabay, "terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme" ve "iftira" ile suçlanarak tutuklanmıştı.

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi
08 Ocak 2024 - 17:42
Sarallar grubundan Barış Saral’ın yargılandığı davanın tutanağını haberleştirdiği için tutuklanan gazateci Furkan Karabay hakkında tahliye kararı verildi. Furkan Karabay, 28 Aralık 2023’te İstanbul'da, tebligat almak üzere gittiği karakolda gözaltına alınmıştı.

28 Aralık 2023’te gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Karabay, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Karabay, tutanakta ve haberde bir savcının adının geçmesi nedeniyle "terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme" ve "iftira" ile suçlandı.

Mahkeme, Barış Saral’ın yargılandığı davadaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını ele aldığı haberde “terörle mücadele görev almış kişiyi hedef gösterdiği” gerekçesiyle Karabay'ın tutuklanmasına karar verdi. Karabay’ın tutukluluğuna gerekçe gösterilen haberde, duruşmada yaşananlar, duruşma tutanağından aktarılarak anlatılmıştı.

Karabay'ın avukatları, 2 Ocak'ta İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi verdi. Dilekçede, gazetecilere açılmış ve beraat ile sonuçlanmış birçok emsal dava dosyaları hatırlatıldı. Avukatların itirazını inceleyen mahkeme, Karabay hakkında bugün tahliye kararı verdi.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum