Getir, Almanya'daki faaliyetlerini durduracak

Getir, 15 Mayıs'ta Almanya'dan ayrılacak ve bu süreç içerisinde depolar kademeli olarak kapatılacak. Şirket, Türkiye iç pazarına odaklanacak.

Getir, Almanya'daki faaliyetlerini durduracak
25 Nisan 2024 - 23:09
Getir, rakibi Gorillas'ı satın almasından neredeyse bir buçuk yıl sonra Almanya'daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Wirtschaftswoche'nin haberine göre, şirket Türkiye iç pazarına odaklanırken diğer Avrupa pazarlarındaki faaliyetlerini mayıs ayı ortasında durduracak. Ancak şirket konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmayı reddetti.

Alman gazetesi tarafından verilen bilgilere göre, şirket 15 Mayıs'ta Almanya'dan ayrılacak ve bu süreç içerisinde depolar kademeli olarak kapatılacak. İddiaya göre bin 800 çalışandan bazıları bu hafta işlerinden ayrıldı. Bu kararın, Getir'in yanı sıra Gorillas'ın da kapanacağı anlamına geldiği belirtiliyor. Getir, Gorillas'ı Aralık 2022'de 1,2 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın almıştı.

SkyNews'a göre, Getir'in mevcut yatırımcılarından çift haneli milyon aralığında yeni finansman aldığı belirtiliyor. Ancak bu finansmanın bir şartı var: Getir, parayı üç piyasadan çekilmesi ve Türkiye iç pazarındaki gıda dağıtım işini genişletmesi için kullanacak. Ayrıca, Business Insider'ın raporuna göre, büyük hissedar Mubadala, Getir ile Almanya'daki Gorillas'ı tek bir marka altında birleştirmediği ve iş modelinde uygulanabilir bir yol bulamadığı için yönetime karşı sabrını kaybettiği iddia ediliyor.

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum