Google'ın yeni ofisinde internet sorunu yaşanıyor

Google'ın 2022'de açtığı Bay View kampüsü çalışanları, aylardır kablosuz ağa bağlanamıyor. Çoğu mühendis ethernet kablosu kullanmak zorunda kalıyor. Kampüsteki yöneticiler, çalışanları dış mekanlara veya daha güçlü Wi-Fi sunan kafelere yönlendiriyor. Google, sorunu kabul ederek birkaç hafta içinde çözüm bulacaklarını açıkladı.

Google'ın yeni ofisinde internet sorunu yaşanıyor
10 Mart 2024 - 23:49
Google'ın 2022 yılında açtığı Bay View kampüsü, yeşil ve teknolojik açıdan gelişmiş bir alan olarak tanıtıldı. Ancak, bu kampüsün çalışanları şu anda büyük bir sorunla karşı karşıya: Wi-Fi bağlantısı.

Google çalışanları, kampüs alanındaki yeni binada aylardır işlevsiz Wi-Fi ile mücadele ettiklerini belirtiyor. Wi-Fi sorunu o kadar ciddi ki, birçok yazılım mühendisi görevlerini yerine getirebilmek için dizüstü bilgisayarlarına ethernet kablosu takmak zorunda kalıyor. Wi-Fi sorunları, Google'ın çalışanlarına haftada üç gün ofise dönme zorunluluğunu getirmesiyle başladı ve evlerinde daha iyi internet bağlantılarına sahip olan pek çok çalışanı rahatsız ediyor.

Bay View ofisi, Google'ın yapay zeka mühendislerinin çoğuna ev sahipliği yaparak özellikle Gemini projesi üzerinde çalışan ekipleri içeriyor. Yöneticiler, çalışanları dışarıda dolaşmaya veya Wi-Fi'nin daha güçlü olduğu yakındaki bir kafede çalışmaya yönlendiriyor. Bazı mühendislere ise daha güçlü Wi-Fi çiplerine sahip yeni dizüstü bilgisayarlar verildiği biliniyor.



Google'ın Bay View kampüsündeki bina, kıvrımlı, tenteli bir çatıya sahip ve okyanus dalgalarını anımsatan bir tasarıma sahip. Google, bu binayla ilgili 229 sayfalık bir kitap bile yayınladı. Açık konseptli binada, güneş enerjisi, jeotermal enerji ve yağmur suyu toplama sistemleri kullanılarak doğaya sorunsuz bir şekilde entegre olunuyor. Ancak, görünüşe göre Google, iyi bir Wi-Fi bağlantısı sağlamaktan başka her şeyi düşünmüş gibi görünüyor.

Google sözcüsü, yaptığı açıklamada Wi-Fi bağlantı sorunlarını kabul etti ve birkaç hafta içinde sorunun çözüleceğini belirtti. Google, Bay View için harcadığı miktarı açıklamıyor, ancak şirket sadece 2022 yılında ofis ve veri merkezleri inşa etmek için yaklaşık 10 milyar dolar harcadı. Muhtemelen bu miktarın büyük bir kısmı Bay View'a gitti, ancak sadece küçük bir kısmının BT departmanına ayrıldığı belirtiliyor.

Kaynak: Chip Türkiye

YORUMLAR

  • 0 Yorum