Güney Afrika'da maden ocağı kazası: 11 can kaybı

Güney Afrika'nın Rustenburg şehrindeki Impala Platinum madeninde kaza sonrası yaralanan 75 işçiden 42'si hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Impala Platinum ise Güney Afrika'da ki madencilik faaliyetlerini geçici süre durdurma kararı aldı.

Güney Afrika'da maden ocağı kazası: 11 can kaybı
28 Kasım 2023 - 15:24
Güney Afrika'nın Rustenburg şehrindeki Impala Platinum madeninde meydana gelen olayda, işçileri taşıyan asansörün düşmesi sonucu 11 kişi yaşamını yitirdi, 75 kişi ise yaralandı. Kuzey Batı eyaletine bağlı bu madende çalışan 86 işçinin bulunduğu asansör, yaklaşık 200 metrelik bir mesafe boyunca düştü. Şirket yetkilileri, kaza sonrasında yaralıların hastaneye kaldırıldığını ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediklerini belirtti.

Şirket CEO'su Nico Muller, kazanın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün Impala tarihinin en karanlık günü" ifadelerini kullanarak olayın vahametini dile getirdi. Şirket, kaza nedenine dair soruşturmanın devam ettiğini ve bölgedeki tüm madencilik faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Ulusal Maden İşçileri Sendikası (NUM) ise Güney Afrika genelinde Eylül ayı itibarıyla 27 ölümcül maden kazası kaydedildiğini belirtti. Güvenlik önlemlerine ilişkin sorunlar ve işçi sağlığı konularında yaşanan sorunlar, ülkedeki maden sektöründe ciddi endişelere neden oluyor.

Kaynak: Akdeniz Gerçek Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum