Hatay'da içme suyuna erişim problemi artıyor

Hatay'da deprem sonrası, şehir şebeke suyunun, tahlil sonuçları netleşene kadar içilmemesi önerisinin ardından, içme suyuna erişim problemi artmaya başladı. Sosyal medyada konu hakkında yardım çağrıları yapılırken, bazı belediyeler de su probleminin çözümü için Hatay'da çalışmaya devam ediyor.

Hatay'da içme suyuna erişim problemi artıyor
04 Mart 2023 - 13:24

Deprem felaketinin ardından Hatay'da moloz yığınları arasında yaşamaya çalışan vatandaşlar su sorunuyla da savaşmaya başladı. İçme suyu sorunu için binlerce vatandaş sosyal medya hesaplarından insanlara çığlık olmaya çalıştı.

Bölgede, şehir şebeke suyunun, deprem sonrarında içilmesinin riskli olması sebebiyle, tahlil sonuçları belli olana kadar suyun, içilmemesi önerilmişti. Yeterince içme suyu desteği sağlanamadığı anlaşılan şehirde insanlar su sorunu yaşamaya başladılar. "Hatay'da su yok" etiketiyle Twitter'da gündem olan sorun hakkında Hatay Büyükşehir Belediyesi de Twitter hesabından duyuruda bulundu. Belediye tarafından şu ifadeler kullanıldı:

"İlimizde Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesi önerildi. Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir. Paydaşlarla iletişime geçilmiş ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam etmektedir."

Kaynak: Karar


YORUMLAR

  • 0 Yorum