IBM, 2024'ün ilk çeyreğinde gelirini %1 artırdı

ABD'li teknoloji şirketi IBM, Ocak-Mart dönemine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre şirket, yılın ilk çeyreğinde gelirini %1 artırarak 14,5 milyar dolar elde etti.

IBM, 2024'ün ilk çeyreğinde gelirini %1 artırdı
26 Nisan 2024 - 04:48
IBM, Ocak-Mart dönemine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre, şirketin bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine kıyasla %1 artarak 14,5 milyar $'a çıktı. IBM 2023'ün ilk çeyreğinde 14,3 milyar $ gelir elde etmişti.

Şirketin net kârı da yılın ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre %73 artışla 1,6 milyar $'a yükseldi. IBM'in net kârı geçen yılın ilk çeyreğinde 927 milyon $ olarak hesaplanmıştı. Kurumun geçen yılın ilk çeyreğinde 1,02 $ olan hisse başına karı da bu yılın ilk çeyreğinde 1,75 $ olarak kaydedildi.

IBM, HashiCorp'u satın alıyor
Öte yandan şirketten yapılan açıklamada, IBM'nin yazılım şirketi HashiCorp'u hisse başına 35 $ nakit karşılığında 6,4 milyar $'a satın alma niyeti duyurulurken, satın almanın 2024 sonuna kadar tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen IBM Üst Yöneticisi Arvind Krishna, hibrit bulut ve yapay zeka odaklı teknoloji ortamında, şirketin konumunu güçlendirmek için HashiCorp'u satın alma niyetini duyurduklarını ifade ederek, iki şirketin portföylerinin birleşmesinin, müşterilerin artan uygulama ve altyapı karmaşıklığını yönetmelerine ve yapay zeka çağı için tasarlanmış kapsamlı bir hibrit bulut platformu oluşturmalarına yardımcı olacağını vurguladı.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum