İlk çeyrekte Çin'de iPhone satışları %19,1 azaldı

Yılın ilk çeyreğinde Çin’de iPhone satışları %19,1 azalırken Huawei akıllı telefon satışları %69,7 arttı. Ayrıca Huawei’in akıllı telefon satışlarındaki pazar payı 1,5 kattan fazla arttı.

İlk çeyrekte Çin'de iPhone satışları %19,1 azaldı
23 Nisan 2024 - 19:43
Küresel teknoloji pazarı araştırma firması Counterpoint'in verilerine göre, Çin'in akıllı telefon satışları 2024'ün ilk çeyreğinde yıllık %1,5 artarak art arda ikinci çeyrekte yıllık bazda büyüme gösterdi. Apple’ın Çin'deki akıllı telefon satışları söz konusu dönemde %19,1 azalırken, Huawei'nin satışları %69,7 arttı. Ülkede Apple'ın geçen yılın ilk çeyreğinde %19,7 olan pazar payı da bu yılın aynı döneminde %15,7'ye geriledi. Huawei'nin pazar payı ise bu dönemde %9,3'ten %15,5'e çıktı. 

Genel olarak, Çin'deki akıllı telefon satışları yılın ilk üç ayında yıllık bazda %1,5 artarak sektörün pozitif büyüme kaydettiği ikinci çeyrek oldu. Counterpoint, 2024 yılında Çin'in akıllı telefon pazarında yıllık bazda düşük tek haneli büyüme beklediğini söyledi.
Firma, Çinli akıllı telefon üreticilerinin telefonlarına yerleştirilen yapay zeka özelliklerinin yeni cep telefonlarına yönelik talebi artırmasını beklediğini belirtti. Çinli cihaz üreticileri Xiaomi ve Oppo, Qualcomm'un yapay zeka uygulamaları için tasarlanan Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisini en yeni amiral gemisi telefonlarına entegre etti.
Bu arada bir dönem Huawei çatısı altında faaliyet gösteren Honor, en son amiral gemisi akıllı telefonu Magic 6 Pro'da, kullanıcının gözlerini kullanarak bir arabayı kontrol etmesine olanak tanıyan yapay zeka destekli bir göz izleme özelliğini gösterdi. Counterpoint, Çinli akıllı telefon firmalarının gelecekte orta fiyatlı telefonlarına yeni yapay zeka geliştirmeleri eklemeye başlayacağını söyledi.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum