İngiltere'de bir sürücü adayı 59 kez başarısız oldu

İngiltere'de bir sürücü adayı, teori sınavını 60. girişinde geçti. Adı açıklanmayan kişi, sınavı geçebilmek için 1380 sterlin ve yaklaşık 60 saat harcadı. İngiltere Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, teori sınavlarını geçme oranı son yıllarda düşüş gösterdi.

İngiltere'de bir sürücü adayı 59 kez başarısız oldu
04 Aralık 2023 - 22:16
Bir sürücü adayının İngiltere'de teori sınavını 59 kez geçememesi olayı İngiltere gündeme oturdu. Henüz kimliği açıklanmayan bu kişi, Redditch'teki bir test merkezinde sınavı geçebilmek için toplamda 1380 sterlin harcayarak yaklaşık 60 saatini bu sürece ayırdı.

Bu durum İngiltere'de bir rekordur; ancak 57, 55 ve 53 kez teori sınavında başarısız olan diğer adaylar da bulunmaktadır. Söz konusu kişi, kararlılığı nedeniyle takdir topladı.

2023'ün ilk yarısında sınavlara giren sürücü adaylarını içeren verilere göre, Sürücü ve Araç Standartları Ajansı'nın (DVSA) kayıtlarına göre her bir teori sınavı 23 sterlin tutmaktadır ve yaklaşık bir saat sürmektedir.

Sürücü kursunun genel müdürü Camilla Benitz, öğrencilerin sınava hazırlanması için bir cep telefonu uygulaması geliştirdiklerini belirterek, "Bu sınavın zor olduğuna hiç şüphe yok ve bu sürücü adaylarının sınavı geçme kararlılığı inanılmaz." ifadelerini kullandı.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, teori sınavlarını geçme oranının 2022-2023 döneminde, 2007-2008'e kıyasla %65'ten %44'e düştüğünü açıkladı.

İngiltere'de sürücü adayları, uygulamalı direksiyon sınavına girmeden önce teori sınavını geçmek zorundadır. Teori sınavı, 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmakta olup, adayların Karayolları Kanunu ve araç sürüşü konularındaki bilgilerini test etmektedir. Adaylar, en az 43 doğru cevap vererek başarılı olmalıdır. Bu sınavı takiben, 14 videoyu içeren bir tehlike algılama testi yer almaktadır.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum