Instagram'ın sohbet robotu, rehberlik yapacak

Instagram'ın bir süredir üzerinde çalıştığı sohbet robotundan ilk bilgiler geldi. Paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre robot, rehberlik ve destek sunma özelliklerine sahip.

Instagram'ın sohbet robotu, rehberlik yapacak
07 Haziran 2023 - 21:29
Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, Snapchat'e benzer şekilde yapay zeka tabanlı bir sohbet robotu üzerinde çalışıyor. Yeni özellik hakkında ilk bilgiler paylaşıldı.
 
ChatGPT'nin yükselişi ile birlikte sosyal medya şirketleri de yapay zekaya odaklanmaya başladı. Öyle ki geçtiğimiz ay Snapchat, yapay zeka tabanlı MyAI sohbet robotunu duyurdu. Bunun hemen ardından Instagram'ın da benzer bir özellik üzerinde çalıştığı duyurulmuştu. Bugün ise Instagram'a eklenecek sohbet robotunun özellikleri ilk kez ortaya çıktı.
 
Yazılım geliştiricisi Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü, yapay zeka destekli sohbet robotunun detaylarını ortaya koyuyor. Ekran görüntüsüne göre yeni özellik, rehberlik ve destek sunma yeteneği ile hem kullanıcı sorularına yanıt verebilecek hem de çeşitli tavsiyelerde bulunacak. 
 
Göründüğü kadarıyla sohbet robotunun her biri kendine özgü tarza ve üsluba sahip 30 farklı versiyonu olacak. Dolayısıyla kullanıcılar, bu seçenekler arasından istedikleri seçimi yapabilecekler. Ancak tüm versiyonların detayları veya aralarındaki farklar henüz açıklanmadı. Nitekim robotun kullanacağı dil modeli veya hangi dilleri destekleyeceği de henüz bilinmiyor.
 
Son olarak yeni özelliğin aktif konuşmalara da entegre olması bekleniyor. Bu bölümde kullanıcılar, @ etiketini kullanarak robotu mevcut tartışmalara dahil edebilecekler. Ek olarak Mark Zuckerberg'in önceki açıklamaları, yapay zekanın Messenger ve WhatsApp için de yolda olduğunu göstermişti. 
 
Kaynak: Donanım Haber 

YORUMLAR

  • 0 Yorum