İran'dan İsrail'e: "Pervasızca misilleme yapmayın"

İran, düzenlediği SİHA ve füze saldırısına "pervasızca" misilleme yapmaması konusunda İsrail'i uyardı. Tahran yönetimi, misilleme saldırısı gelmesi durumunda buna "çok daha güçlü bir tepki vereceklerini" belirtti.

İran'dan İsrail'e: "Pervasızca misilleme yapmayın"
14 Nisan 2024 - 19:55
İran, düzenlediği SİHA ve füze saldırısının ardından İsrail'e "pervasızca" bir misillemede bulunmaması uyarısında bulundu ve buna "çok daha güçlü bir tepki verileceğini" belirtti. İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırıda 12 kişi yaralanmıştı.

İsrail'in İran'ın Suriye'deki konsolosluğuna 1 Nisan'da düzenlediği saldırıya misillemede bulunan İran, İsrail'e 300'den fazla SİHA ve füze yolladı. İsrail müttefikleriyle birlikte bunların % 99'unun imha edildiğini söyledi. İki ülke yıllardır bir vekalet savaşı yürütüyor. Ancak bu, İran'ın İsrail topraklarına karşı düzenlediği ilk doğrudan saldırı oldu.

Dünya liderleri, Orta Doğu'daki gerilimin çok daha büyümesi endişesi artarken, itidal çağrıları yaptı. İsrail'in saldırıya nasıl bir tepki vereceği henüz net değil. İsrail Savunma ve Dışişleri Bakanları geçen hafta, İran'ın İsrail'e saldırması halinde İran topraklarını vuracakları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Şam'daki İran Konsolosluğu'nda İran Devrim Muhafızları'nın 7 üyesinin öldürüldüğü saldırıdan sonra, Tahran'ın bir misillemede bulunması bekleniyordu. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi "Siyonist rejim (İsrail) ve destekçileri pervasız davranışlarda bulunursa daha kararlı ve çok daha kuvvetli bir yanıt alacaklar." dedi.

Devrim Muhafızları, saldırıyı "Siyonist rejimin (İsrail) aralarında Şam'daki konsolosluk saldırısı da dahil tekrar tekrar işlediği suçlara misilleme olarak düzenlediklerini" belirtti. Saldırının ardından, BM'deki İran misyonu "konunun kapanmış sayılabileceğini" söyledi. İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bagheri, ABD'ye İsrail'in olası misillemesine destek vermemesi, aksi takdirde ABD'nin bölgedeki üslerinin hedef alınacağı uyarısı yapıldığını belirtti.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum