İş yerleri kira tavan zam oranı %54,72 oldu

TÜİK'in Ocak 2024 ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte kira tavan zam sınırı da açıklandı. Buna göre iş yerlerinde tavan zam oranı %54,72 oldu. Bu oran, iş yerlerinin kiralarında bu ay itibarıyla uygulanabilecek maksimum artışı ifade ediyor. Konutta ise Temmuz 2024'e kadar %25 tavan zam sınırı devam edecek.

İş yerleri kira tavan zam oranı %54,72 oldu
05 Şubat 2024 - 11:00
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyon verileri, iş yerleri ve konut kiraları için uygulanacak tavan zam oranlarını belirlendi. İş yerleri için uygulanacak tavan zam oranı, 12 aylık ortalamalara göre hesaplanarak %54,72 olarak açıklandı. Bu oran, iş yerlerinin kiralarında bu ay itibarıyla uygulanabilecek maksimum artışı ifade ediyor.

Öte yandan, konut kiralarında uygulanan tavan zam oranıyla ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz yıl 1 Temmuz'da başlayan ve konut kiralarındaki artışı %25 ile sınırlayan uygulamanın süresi, 2 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bu karar, konut kiralarındaki artışların kontrol altında tutulması ve kiracılar ile ev sahipleri arasında dengenin korunması amacını taşıyor. 

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum