IŞİD, Filipinler'deki bombalı saldırıyı üstlendi

Filipinler'de Pazar günü yaşanan bombalı saldırıyı IŞİD üslendi. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı.

IŞİD, Filipinler'deki bombalı saldırıyı üstlendi
05 Aralık 2023 - 11:03
Filipinler'de hafta sonu bir Katolik ayinine düzenlenen ve 4 kişinin ölümüne, 50 kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırının sormululuğunu IŞİD üstlendi. Filipinler'de 2014'ten bu yana zemin kazanmaya çalışan IŞİD, ülkenin çeşitli bölgelerinde Ebu Seyyaf, Maute ve Filipinler Ensar Halife gibi isimlerle faaliyetlerde bulunuyor.

Saldırı, Pazar günü Filipinler'in güneyinde, Müslüman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Maravi kentindeki bir üniversitenin spor salonunda gerçekleştirilmişti. Ülkenin güneyinde etkili olan örgüt, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu eylemin kendi üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Eylemin ardından polis ve ordu, Müslümanların yoğun yaşadığı bölgenin yanı sıra başkent Manila ve çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırdı. 

Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro düzenlediği basın toplantısında, "terörist eylemin" faillerini adalete teslim etmek için güvenlik güçlerinin operasyonlarının "hız kesmeden devam edeceğini" söyledi. Teodoro, eylemde "yabancı bir unsur olduğuna dair güçlü işaretler" bulunduğunu dile getirdi ancak devam eden soruşturma nedeniyle ayrıntı vermekten kaçındı. Emniyet yetkilisi Emmanuel Peralta da, olay yerinde 60 mm'lik bir havan topu parçalarına ulaşıldığını aktardı. 

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum