Islahiye'de 113. saatte mucize kurtuluş

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Huzur Apartmanı enkazında 18 yaşındaki Alihan Yılmaz depremin üzerinden 113 saat geçtikten sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Islahiye'de 113. saatte mucize kurtuluş
10 Şubat 2023 - 23:16
Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04:17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13:24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Depremin yaşandığı illere çok sayıda arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor.

113. SAAT
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Huzur Apartmanı'nın enkazında çalışma yapılıyor. Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan 18 yaşındaki Alihan Yılmaz ile iletişim kurdu. Yılmaz, yapılan çalışma sonucu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Depremin 113. saatinde kurtarılan Yılmaz, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: NTV

YORUMLAR

  • 0 Yorum