İspanya'da 14 katlı binada yangın: 10 can kaybı

İspanya’nın Valencia şehrinde, nedeni henüz belirlenemeyen14 katlı bir binada çıkan yangında, en az 10 kişi hayatını kaybetti; aralarında 6 itfaiye görevlisi ve bir çocuğun da bulunduğu en az 15 kişi yaralandı.

İspanya'da 14 katlı binada yangın: 10 can kaybı
24 Şubat 2024 - 06:00
İspanya’nın Valencia kentinde 14 katlı bir binada çıkan yangında en az 10 kişi hayatını kaybetti. Yangında, aralarında altı itfaiye görevlisi ve bir çocuğun da bulunduğu en az 15 kişi yaralandı. Yangının çıkışından 12 saat sonra kontrol altına alındığı bildiriliyor. Cuma akşam saatlerinde yetkililer aranan başka kişilerin olmadığını açıkladı.

Kentte üç günlük yas ilan edildi. Olay yerini ziyaret eden İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yangından etkilenenlere gereken tüm yardımların yapılacağını söyledi. Campanar Mahallesinde Perşembe günü 14 katlı bir binada çıkan yangın, kısa süre sonra bitişiğindeki binaya da sıçradı. İtfaiye ekipleri, evlerinde mahsur kalan insanları balkonlardan kurtardı. Yetkililer, insanlara yangının yaşandığı bölgeden uzak durma çağrısında bulunuyor.

İspanyol basınına göre, 138 daireden oluşan binada yaklaşık 450 kişi yaşıyordu. Yerel haberlerde, itfaiye ekiplerinin yedinci katta yaşayan bir çift de dahil olmak üzere birçok apartman sakinini vinçler aracılığıyla kurtardığı aktarıldı. Yetkililer, evlerinden olan insanların otellere yerleştirileceğini söyledi.

Yangının hızla yayılmasıyla beraber ülkede, binanın yapımında kullanılan malzemeler de tartışma konusu oldu. Yangının nedeni henüz resmi olarak açıklanmadı. Valencia Endüstri Mühendisleri Koleji’nin başkan yardımcısı Esther Puchades, İspanyol haber ajansı Efe'ye yaptığı açıklamada binayı daha önce incelediğini söyledi. Puchades, binanın dış cephesinde, yanma ihtimaline karşı kullanımı pek tercih edilmeyen poliüretan malzeme kullanıldığını iddia etti.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum