İspanya'da zeytinyağı şişelerine alarm takıldı

İspanya'da bulunan marketler fiyatı %150 yükselen zeytinyağı şişelerine alarm taktı. Fiyatların yükselmesiyle Ülkede hırsızlık olaylarında artışlar yaşanmaya başladı.

İspanya'da zeytinyağı şişelerine alarm takıldı
21 Kasım 2023 - 22:45
Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi konumundaki İspanya'da ürünün litresi 15 euro'ya kadar yükselince hırsızlık olayları patladı. Süpermarketler çareyi zeytinyağı şişelerine kozmetik, içki ve elektronik cihaz reyonlarında kullanılan güvenlik alarmlarından takmakta buldu. Öyle ki Carrefour ve Auchan gibi süpermarket zincirleri başkent Madrid'deki şubelerinde litrelik zeytinyağı şişelerine güvenlik alarmı taktı. İspanya'nın güneyindeki Endülüs'te 30 şubeye sahip Tu Super adlı süpermarket zincirinin CEO'su Ruben Navarro konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Hırsızlık olaylarında ciddi artış yaşanıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle zeytinyağı hırsızların hedefinde" dedi. Navarro, 5 litrelik zeytinyağı şişelerinin yer aldığı reyonlara asma kilitli zincirler taktıklarını da belirtti. Reuters, ülkenin güneyindeki kuraklığın zeytin hasadını olumsuz etkilemesi nedeniyle fiyatlar son iki haftada %150 yükseldiğini yazdı.

Devletin belirlediği rakamlara göre zeytinyağının litresi 8 euro fakat bazı markaların sızma zeytinyağlarının litre fiyatı 15 euro'ya kadar çıkıyor. İspanyol polisi, bu ay 56 ton sızma zeytinyağının çalınmasıyla ilgili başlatılan incelemede iki kişinin gözaltına alındığını aktardı. Geçen sene de Portekiz benzer bir uygulamayla gündeme oturmuştu. Süpermarketlerde 1,79 euro'ya satılan ton balığı konserveleri hırsızlığa karşı güvenlik kelepçeleriyle (alarm) donatıldı. Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, eski hayat arkadaşı Segolene Royal ise güvenlik kelepçeleriyle korunan ton balıklarının fotoğraflarını paylaşarak tartışmanın fitili tekrar ateşlemişti.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum