İsrail'de Netanyahu karşıtı büyük protesto

İsrail'de binlerce Netanyahu karşıtının katıldığı protestoda eylemciler, erken seçim çağrısında bulundu.

İsrail'de Netanyahu karşıtı büyük protesto
01 Nisan 2024 - 21:33
İsrailliler, geçen yılın Ekim ayında başlayan savaşta Netanyahu'ya karşı en büyük protestoyu düzenledi. Protestocular, Hamas tarafından Gazze'de tutulan onlarca rehinenin serbest bırakılması için ateşkes anlaşması ve erken seçim yapılması çağrısında bulundu.

Binlerce İsrailli, Gazze'ye yönelik saldırıların Ekim ayında başlamasından bu yana düzenlenen hükümet karşıtı protesto için Kudüs'ün merkezinde toplandı. Protestocular, Hamas tarafından Gazze'de tutulan onlarca rehinenin serbest bırakılması için ateşkes anlaşması ve erken seçim yapılması çağrısında bulundu. Yaklaşık 6 aydır devam eden çatışmalar, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliği konusundaki bölünmeleri yeniden alevlendirdi, ancak ülke büyük oranda savaştan yana olmaya devam ediyor.

Netanyahu, Hamas'ı yok etme ve tüm rehineleri eve getirme sözü vermişti, ancak bu hedeflerin yakalanması zora düştü. Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sırasında Gazze'deki rehinelerin yaklaşık yarısı serbest bırakıldı. Ancak uluslararası arabulucuların geri kalan rehineleri eve getirme çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. 

Taraflar arasında görüşmeler Pazar günü yeniden başladı ama yakın zamanda bir ilerleme sağlanacağına dair henüz bir işaret bulunmuyor. Rehinelerin aileleri zamanın daraldığına inanıyor ve Netanyahu'ya yönelik hoşnutsuzluklarını giderek daha fazla dile getiriyorlar.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum