İsrail, Hamas'ın ateşkes teklifini reddetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Hamas'ın her biri 45 gün sürecek üç aşamalı esir takası ve ateşkes önerisini reddetti. Netenyahu ateşkesin reddi ile ilgili "Tam bir zaferden başka seçenek yok. İsrail ordusu Gazze'de aktif olmaya devam edecek." açıklamasını yaptı.

İsrail, Hamas'ın ateşkes teklifini reddetti
07 Şubat 2024 - 22:23
Hamas'ın İsrail'e her biri 45 gün sürecek üç aşamalı esir takası ve ateşkes önerisine İsrail'den yanıt geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın önerisini reddederek Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah bölgesine saldırı hazırlığı için orduya emir verdiklerini söyledi. Netanyahu, "Zafere ulaşacağız. Bu yıllar değil sadece aylar içinde olacak. Tam bir zaferden başka seçenek yok. İsrail ordusu Gazze'de aktif olmaya devam edecek." dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 5. ayında devam ederken, ateşkes ümitleri bir kez daha suya düştü. İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ın onay verdiği her biri 45 gün sürecek üç aşamalı esir takası ve ateşkes önerisini reddetti.

NETANYAHU, HAMAS'IN ATEŞKES ÖNERİSİNİ REDDETTİ
Netanyahu, Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah bölgesine saldırı hazırlığı için orduya emir verdiklerini açıkladı. Netanyahu, "Zafere ulaşacağız. Bu yıllar değil sadece aylar içinde olacak. Tam bir zaferden başka seçenek yok. Blinken'a (ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken) dedim ki; İsrail ordusu Gazze'de aktif olmaya devam edecek. Güvenliği sadece İsrail ordusu sağlayabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum