İsrail: "Hizbullah komutanlarının yarısı öldürüldü"

İsrail Savunma Bakanı Gallant, yaptığı açıklamada Gazze Savaşı ile birlikte Lübnan'da Hizbullah komutanlarının yarısını öldürdüklerini ifade etti.

İsrail: "Hizbullah komutanlarının yarısı öldürüldü"
24 Nisan 2024 - 23:01
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, son zamanlarda Gazze Savaşı'yla bağlantılı olarak artan sınır ötesi çatışmalarda Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah komutanlarının yarısının öldürüldüğünü açıkladı. Bu açıklama, Lübnan'daki Hizbullah'ın İsrail'e karşı en derin saldırısının ardından geldi. Hizbullah, İsrail'in Lübnan'daki iki üyesini öldürmesinin ardından Akka'daki askeri üsleri hedef aldı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin tırmanışını gösteriyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, geçen yıl Ekim ayından bu yana Gazze Savaşı'na paralel olarak artan sınır ötesi çatışmalarda İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah komutanlarının yarısını öldürdüğünü açıkladı.

Dün Lübnan'daki Hizbullah, Gazze Savaşı'nın başından beri İsrail'e karşı gerçekleşen en derin saldırıyı düzenlediğini bildirdi. Bu saldırı, İsrail ordusunun Lübnan'daki iki Hizbullah üyesini öldürdüğünü açıklamasının ardından gerçekleşti. Akka şehrinin kuzeyindeki İsrail askeri üslerini hedef alan bir insansız hava aracı saldırısı başlatıldı.

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum