İsrail'in gıda yardımı tırlarına saldırdığı kanıtlandı

İsrail ordusu, 5 Şubat'ta Birleşmiş Milletler'in Gazze'ye gönderdiği gıda yardımı konvoyunu hedef aldı. Saldırıda kimse yaralanmazken, yardım tırındaki gıdalar kullanılamaz hale geldi. Ayrıca, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Gazze ve Batı Şeria'da Filistinli kadın ve kız çocuklarına yönelik istismar iddialarının araştırılmasını talep etti.

İsrail'in gıda yardımı tırlarına saldırdığı kanıtlandı
21 Şubat 2024 - 22:40
İsrail ordusunun, 5 Şubat'ta Gazze'ye gıda yardımı götüren Birleşmiş Milletler'e ait bir konvoyu hedef aldığı ortaya çıktı. İsrail güçleri tarafından hedef alınan konvoyda bulunan yardım tırı, 10 araçlık bir konvoyun parçasıydı. Saldırıda şans eseri kimse yaralanmazken, tırda bulunan gıda yardımının çoğu kullanılamaz hale geldi.

Konvoyun Gazze'nin kuzeyine doğru ilerlediği belirtilirken, Birleşmiş Milletler ile İsrail ordusu arasında yapılan anlaşma gereği konvoyun güzergahının önceden belirlendiği ifade edildi. UNRWA sözcüsü Juliette Touma, gıda taşıyan konvoyun orta bölgelerde İsrail donanması tarafından hedef alındığını açıkladı.

Üzerinde BM logosu bulunan 10 yardım tırı ve iki zırhlı araçtan oluşan konvoy, gıda yardımının yağmalanmaması için erken saatlerde yola çıktı. İsrail saldırısının uydu görüntüleri tarafından doğrulanan olay sonrasında, UNRWA Gazze'nin kuzeyine yardım göndermeyi durdurdu.

Bölgede halen 300 bin kişinin yaşadığı tahmin edilirken, Birleşmiş Milletler'e göre burada yaşayan çocukların %16,2'si aşırı yetersiz beslenmeden muzdarip. Ayrıca, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Gazze ve Batı Şeria'da Filistinli kadın ve kız çocuklarına yönelik istismar iddialarının araştırılmasını talep etti. İddialar arasında İsrail güçlerinin yargısız infaz, keyfi tutuklama, aşağılayıcı muamele ve tecavüz bulunmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze'nin en büyük ikinci hastanesi olan Nasser'de elektrik ve su eksikliği yaşanmaktadır. Geçen hafta İsrail ordusunun saldırıları sonucunda hastanede oluşan yıkımın "tarifsiz" olduğu belirtilmiştir.

Kaynak: Independent Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum