İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusuna saldırdı

İsrail ordusu'nun (IDF) Han Yunus kentinin doğusuna düzenlediği saldırıda, İsrail tankları kentin doğusunu yoğun bombardımana tuttu. Nasır Hastanesi'nin bahçesinde ise 73 ceset daha bulundu.

İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusuna saldırdı
23 Nisan 2024 - 18:11
İsrail ordusu (IDF), daha önce geri çekildikleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusuna bugün sürpriz bir baskın düzenledi. Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'nin yakınında 73 ceset daha bulundu.

Görgü tanıkları, daha önceki saldırılarda tahrip olan evlerine geri dönmeye çalışan Filistinlilerin, son baskının ardından yeniden kaçıp bölgeyi terk ettiklerini aktardı. İsrail tanklarının kentin doğusunu yoğun bombardımana tuttuğu bildirildi.

İsrail, Ekim ayından bu yana süren çatışmalarının ardından bu ay kara birliklerini aniden Gazze Şeridi'nin güneyinden çekmişti. Bunun ardından bölgeden kaçan Filistinliler yıkıntıların arasındaki evlerine yeniden geri dönmeye başlamıştı.

Gazze Sivil Savunma Birimi, sağlık çalışanlarının Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'nin bahçesinde İsrail güçleri tarafından öldürülüp gömülmüş en az 50 kişinin cesedine ulaştıklarını duyurmuştu. Bugün ise 73 cesedin daha bulunduğu bildirildi. Böylece bir haftada bulunan ceset sayısı 283'e yükseldi.

Bu arada İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin daha güneyinde bulunan ve 2,3 milyonluk Gazze nüfusunun yarısının sığındığı Refah'a ve Gazze'nin diğer bölgelerine yeni hava saldırıları düzenledi. İsrail'in Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail'e karşı düzenlediği ve 1200 kişinin yaşamını kaybettiği saldırılar sonrası Hamas'a karşı başlattığı savaşta şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk 34 binden fazla Filistinli can verdi.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum