İsrail su kuyularını ve kanalizasyon ağını vuruyor

Beyt Lahiya Belediye Başkanı Ala el-Attar, İsrail'in saldırıları sonucunda Beyt Lahiya'da alt ve üst yapıda büyük zararlar olduğunu açıkladı. İsrail saldırıları su kuyularının %70'ini ve kanalizasyon ağının %50'sini tahrip etti.

İsrail su kuyularını ve kanalizasyon ağını vuruyor
27 Nisan 2024 - 08:22

Beyt Lahiya Belediye Başkanı Ala el-Attar, yaptığı açıklamada, Beyt Lahiya'nın alt ve üst yapısının savaşın başından bu yana büyük zarar gördüğünü belirtti. Attar, İsrail ordusunun Beyt Lahiya'da insani bir krize neden olan saldırılarında zarar gören yapılar hakkında bilgi verdi. İsrail ordusunun, Beyt Lahiya'yı besleyen su kuyularının %70'ini ve kanalizasyon ağının %50'sini tahrip ettiğini ifade etti. Attar ayrıca, saldırılarda belediye ana ve ek binalarının, dükkanların, alışveriş merkezlerinin, sokakların ve ana yolların büyük zarar gördüğünü, ayrıca temizlik hizmetlerinde kullanılan ağır iş makinelerinin %95'inin kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Attar, İsrail'in Beyt Lahiya'da tarım, balıkçılık ve sanayi gibi sektörleri yok ettiğini ifade etti. Belediyenin, sınırlı imkanlarla dahi minimum düzeyde hizmet sunmaya devam ettiğini belirten Attar, cadde ve sokaklarda büyük çöp yığınlarının oluştuğunu, kanalizasyon sularının yollara aktığını ve bu durumun cilt ve solunum yolu hastalıklarının yayılmasına neden olduğunu bildirdi.

Attar, su kuyuları, kanalizasyon pompaları ve çöp kamyonlarının çalışması için yakıta ihtiyaç duyduklarını belirtti ve uluslararası kuruluşlar ile Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Filistin Sular İdaresi'ne yakıt temini çağrısında bulundu. Ayrıca belediyenin, ekskavatör, kamyon ve buldozer gibi ağır makineler ile sıcaklık artışıyla çoğalan sivrisineklere karşı mücadele için gerekli malzemelere ihtiyaç duyduğunu da dile getirdi.

Kaynak: ABC Gazetesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum