İstanbul'da gece kulübünde yangın: 29 can kaybı

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde saat 12:47’de, 16 katlı bir binanın eksi 1 ve eksi 2. katında bulunan gece kulübünün tadilatında çıkan, nedeni henüz belirlenemeyen yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İş yerinin mesul müdürü İ.Ş, iş yerinin ortakları M.M.C. ve Ş.Ş, muhasebeci S.A., işletme müdürü A.A.P ve tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. gözaltına alındı.

İstanbul'da gece kulübünde yangın: 29 can kaybı
02 Nisan 2024 - 18:50
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 12:47’de Gayrettepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren gece kulübünde yangın çıktığı belirtildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

İstanbul Valisi Davut Gül, saat 15:00 sularında yaptığı açıklamada, yangının nedeninin henüz bilinmediğini, bazıları ağır olmak üzere yaralananların tedavi altında olduğunu söyledi. Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı'ndaki binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında faaliyet gösteren eğlence merkezinde, tadilat esnasında çıkan yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, polis ekiplerinin çalışması sürüyor. Vali Gül, "Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz, ama yaralananlar ve ölenler gece kulübündeki tadilatta çalışan kişiler." diye konuştu. Gül, gece kulübünün 1987'de aldığı ruhsatı olduğunu ve bu ruhsatın 2018'de yenilendiğini paylaştı. 

Ekiplerce, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş, iş yerinin ortakları M.M.C. ve Ş.Ş, muhasebeci S.A., işletme müdürü A.A.P ve tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. gözaltına alındı. Yapılan çalışmada, İ.Ş ve Ş.Ş'nin "kasten yaralama", S.A'nın "cinsel taciz", A.A.P'nin ise "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "kasten yaralama" suçlarından kayıtları olduğu belirlendi.

Kaynak: BBC Türkçe, TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum