İstanbul'da tarihi eser operasyonları: 6 gözaltı

Eyüpsultan'da jandarma ekiplerinin 4 ayrı adrese düzenlediği operasyonlarda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 1.083 tarihi eser ele geçirildi.

İstanbul'da tarihi eser operasyonları: 6 gözaltı
26 Mart 2023 - 11:32
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, T. Ö, A.T, S. Ş, H.Ö, Y.K. ve A.C. adlı şüphelilerin tarihi eser niteliği taşıyan objelere müşteri aradığı bilgisini aldı. Yapılan çalışmalar ve takip neticesinde bahsi geçen kişilerin tarihi eserleri Eyüpsultan'da bulunan iki ayrı adrese getireceği öğrenildi.

jandarma ekipleri, 4 ayrı adrese operasyon düzenledi. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda Bizans, Roma ve Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 1.047 bronz ve gümüş sikke, 32 obje, 2 tablo ve 2 ikona eser olmak üzere toplam 1.083 tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 6 şüpheli gözaltına alındı.

Eserler incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne teslim edildi. 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında müzelik değerde tasnif ve tescile tabi eserlerden olduğu değerlendirilen 1.083 eser, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. 6 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum