Ukrayna Barış Zirvesi'nin ev sahibi İsviçre olacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, İsviçre'den Ukrayna Barış Zirvesi'ne ev sahipliği yapması için talepte bulunmuştu. İsviçre hükümeti tarafından talebin kabul edilmesiyle Ukrayna Barış Zirvesi, İsviçre'de yapılacak.

Ukrayna Barış Zirvesi'nin ev sahibi İsviçre olacak
15 Ocak 2024 - 23:35
İsviçre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin talebi üzerine Ukrayna Barış Zirvesi'ne ev sahipliği yapmayı kabul etti. İsviçre hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Zelenski'nin talebinin olumlu karşılandığı ve ayrıntılar üzerinde çalışıldığı ifade edildi.

Zelenski ve Amherd, ortak basın toplantısı düzenledi 
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, resmi ziyaret kapsamında İsviçre'ye giderek, İsviçre Devlet Başkanı Viola Amherd ile bir araya geldi. Ortak basın toplantısında, Zelenskiy planlanan barış zirvesi hakkında açıklamalarda bulundu ve zirvenin katılımcılarına ilişkin kapsamlı bir liste sunma sözü vermedi. Zelenski, barış zirvesine davet edilecek ülkeler konusunda, "Egemenliğimize ve toprak bütünlüğümüze saygı duyan tüm ülkelere açığız. Tüm dünyanın Rusya'nın saldırganlığına karşı olduğunu ve adil bir barıştan yana olduğunu göstermek bizim için önemli." dedi.

Zelenski, Çin'in zirvede yer almasını istiyor 
Zelenski, Rusya'nın müttefiklerinden Çin'in zirvede yer almasını arzuladığını belirterek, "Çin'in (barış) formülümüze ve zirveye dahil olmasını çok isteriz. Ancak her şey bizim isteklerimize bağlı değil." diye ekledi. Zelenski ve Amherd, barış zirvesinin ne zaman ve İsviçre'nin hangi şehrinde yapılacağı konusunda herhangi bir ayrıntı paylaşmadılar.

Kaynak: ABC Gazetesi 

YORUMLAR

  • 0 Yorum