İtalya'da HES patlaması: Can kaybı 6'ya yükseldi

İtalya'nın Suviana Gölü'ndeki hidroelektrik santralinde 9 Nisan'da meydana gelen patlamada can kaybı sayısı 6'ya yükseldi.

İtalya'da HES patlaması: Can kaybı 6'ya yükseldi
12 Nisan 2024 - 02:20
Suviana Gölü'ndeki Bargi hidroelektrik santralinde 9 Nisan'da meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Sendika temsilcileri, santralde ölenlerin taşeron işçiler olduğunu iddia etse de Enel şirketi bunu reddetti.

Bargi hidroelektrik santralinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı arttı. Rainews24 kanalının raporuna göre, dalgıçlar kayıp 4 kişiden 3'ünün cesedini buldu, bu da faciada ölenlerin sayısını 6'ya yükseltti. Arama çalışmaları devam ederken, umutların azaldığı açıklandı. Patlamaya ilişkin soruşturma devam ediyor ve incelemeler sürüyor.

İşçi ölümleri protesto edildi
Ülkedeki iş kazalarında meydana gelen işçi ölümleri, bugün yapılan genel grevle protesto edildi. Ayrıca, Bargi hidroelektrik santralindeki patlamada en az 6 işçinin yaşamını yitirmesi nedeniyle Bolonya kentinde protesto yürüyüşü düzenlendi.

İtalya Genel İş Konfederasyonu ve İtalyan İşçi Birliği gibi ülkenin önde gelen sendikaları tarafından düzenlenen yürüyüşte işçiler, "Artık yeter" yazılı pankartlar taşıdılar. Sendika temsilcileri, santralde ölenlerin taşeron işçiler olduğunu iddia etse de Enel şirketi bunu reddetti.

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum