İzmir açıklarında 89 kaçak yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Urla ve Çeşme açıklarında 55 kaçak, Seferihisar açıklarında ise 34 kaçak botla hareket halinde iken yakalandı. Yine Seferihisar açıklarında Yunan unsurların Türk kara sularına ittiği 52 kaçak da Sahil Güvenlik tarafından "yakalandı".

İzmir açıklarında 89 kaçak yakalandı
31 Mayıs 2024 - 04:28
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Urla ve Çeşme açıklarında lastik botlarda kaçakların olduğunun tespit edilmesi üzerine bölgeye ekip sevk edildi. Ekipler tarafından durdurulan iki bottaki 16'sı çocuk 55 kaçak yakalandı.

2 kişi gözaltına alındı
Seferihisar ilçesi açıklarında da bir grup kaçağın olduğu bilgisi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik ekipleri, 15'i çocuk 34 kaçağı yakaladı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de desteğiyle olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 2 göçmen kaçakçılığı şüphelisi ise karada yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan aynı bölgede can salı ve bot içerisinde tespit edilen göçmenler için Sahil Güvenlik Botu yönlendirildi. Ekiplerce, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 17'si çocuk 52 kaçak "yakalandı". Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Kaynak: Habertürk

YORUMLAR

  • 0 Yorum