İzmir'de sitede çıkan yangın kontrol altında

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede yangın çıktı. 7 kişinin etkilendiği yangın, karadan ve havadan müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışması sürüyor.

İzmir'de sitede çıkan yangın kontrol altında
28 Nisan 2023 - 06:15
Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitenin 8 katlı binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede tüm binayı sardığı yangınla ilgili olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi. Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangın çıkan binanın sakinleri ekiplerce tahliye edildi. Kontrol altına alınan yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Soğutma çalışması başlatıldı.

Yangından 7 kişi etkilendi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yangına ilişkin açıklama yaptı. Kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 kişinin etkilendiğini, 6 kişinin dumana maruz kaldığını, bir kişinin de ayağını burktuğunu ifade etti.

Gerekli tıbbi müdahalelerin  yapıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Koca, "Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun." ifadelerini kullandı.

Vali Köşger: "Can kaybı yok"
Olay yerine gelen İzmir Valisi Selim Köşger, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açıklamalarda bulunan Vali Köşger yangının başladığı sırada tüm binada oturanların tahliye edildiğini söyledi.

Vali Köşger, "Orman itfaiye de sevk ettik, 25 araç da orman itfaiyeden geliyor. Bir blok tamamen yanmak üzere, diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladığında site sakinlerini tahliye etmiş, içerde canlı olmadığına dair bir bilgi var elimizde var şu anda. Dolayısıyla sevindirici olan herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımız yolunda." dedi.

Kaynak: TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum