Jack Dorsey'in platformu Bluesky erişime açıldı

Jack Dorsey'in yeni platformu Bluesky, erişime açıldı. Şimdilik sadece Iphone kullanıcılarına sunulan platformda üyelik açmak için davet şartı bulunuyor.

Jack Dorsey'in platformu Bluesky erişime açıldı
01 Mart 2023 - 20:34
Elon Musk’ın gelmesiyle birlikte Twitter’dan ayrılan kilit isimlerden Jack Dorsey, Mayıs 2022’den beri kendi sosyal ağı üzerinde çalışıyor. Twitter’a benzerliğiyle dikkat çeken Bluesky isimli platform, ilk olarak iPhone kullanıcılarına açıldı. Uygulamayı herkes indirebiliyor ancak herkes üye olamıyor. Kullanıcıların yeni sosyal ağa katılmak için daha önce üye olan birinden davetiye alması gerekiyor.

Bluesky’ın resmi sitesi, sosyal ağ hakkında pek fazla detay sunmuyor. Yalnızca kullanıcıların davetiye kodu almak için bekleme listelerine katılmalarına izin veriliyor. Twitter’ın basitleştirilmiş bir versiyonu olan Bluesky, arka planda AT protokolünü temel alıyor. AT, bazı yönlerden Twitter’a oldukça benzeyen başka bir sosyal ağ olan Mastodon’a güç veren protokol olan ActivityPub’a benziyor.

Elon Musk’ın Twitter’da aldığı keyfi kararlar sonrası Twitter alternatifleri türemeye başladı. Tweetbot geliştiricilerinin Mastodon’u, şimdi de eski Twitter patronu Dorsey’in Bluesky’ı… Bakalım sıradaki sosyal ağ hangisi olacak?

Kaynak: Donanım Haber 

YORUMLAR

  • 0 Yorum