Japonya, Dijital Yen'i test edecek

Kripto paraya yatırım yapan şirket ve devlet sayısı her geçen gün artarken Japonya, Nisan ayında test amacıyla Dijital Yen'i kullanıma sunacağını duyurdu.

Japonya, Dijital Yen'i test edecek
19 Şubat 2023 - 23:06
Kripto paraların kullanım alanları ve giderek artan benimsenmesi, ülkelerin de bu teknolojiye dahil olma iştahını artırdı. Bununla beraber birçok ülke, kripto varlıklar alanında girişimlerine hız vermiş durumda. Özellikle Asya ülkeleri, blockchain merkezi olmak için yarışmaya başladı. Ayrıca ülkeler, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmalarına da yoğun bir şekilde devam ediyor. Japonya, dijital yen'i test edeceğini duyurdu.
 
Nisan ayında test amacıyla kullanıma sunulacak
Çin’in gerisinde kalmak istemeyen Japonya, dijital yen kullanımını görmek ve test etmek amacıyla çalışmalara başlayacağını belirtti. Japonya Merkez Bankası, Nisan ayında dijital yen pilot uygulamasını başlatacak. Japonya Merkez Bankası yaklaşık iki yıl sonra bir CBDC yayınlamak üzere çalışmalarına başladı. BOJ İcra Direktörü Shinichi Uchida, konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı:“Umudumuz, pilot programın özel şirketlerle görüşülerek daha iyi tasarımlara yol açacağıdır.” 
 
Kaynak: Donanım Haber 

YORUMLAR

  • 0 Yorum