Jensen Huang: "YZ, kodlama dönemini bitirecek"

Nvidia'nın kurucu ortağı ve CEO'su olan Jensen Huang, Dubai'de yapılan Dünya Hükümetler Zirvesi'nde yapay zekanın geleceği hakkında konuştu. Huang: "Yakın gelecekte kimsenin programlama yapmasına gerek kalmayacak, çünkü yapay zeka neredeyse her şeyi bizim için yapacak.". Nvidia, Şubat ayının ortalarında Google'ı geride bırakarak dünyanın en değerli dördüncü şirketi olmuştu.

Jensen Huang: "YZ, kodlama dönemini bitirecek"
28 Şubat 2024 - 23:37

Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang'ın son açıklamaları, yapay zeka ve onun programcılık gibi işlerin yerini nasıl alabileceği ya da bu işleri nasıl ortadan kaldırabileceği konusundaki sıcak tartışmaları daha da alevlendirdi. Şirketin kurucu ortağı Huang'ın açıklamaları net: "Yakın gelecekte kimsenin programlama yapmasına gerek kalmayacak, çünkü yapay zeka neredeyse her şeyi bizim için yapacak.".

Nvidia CEO'suna göre, gelecekte hiç kimse programlama yapmak zorunda kalmayacak. Birkaç yıl önce sektördeki kişiler çocukların bilgisayar ve programlama öğrenmesini tavsiye ederken, Huang, gelecekte bunun tam tersi olması gerektiğine inanıyor. "Bizim işimiz, kimsenin programlama yapmak zorunda kalmayacağı ve programlama dilinin insani olduğu bir bilgi işlem teknolojisi yaratmaktır." diyen Huang, bunun yerine yeni nesillerin başka herhangi bir uzmanlık konusunda uzmanlaşmasını öneriyor.

Pek çok meslek gereksiz olacak
Jensen Huang'a göre yapay zekâ öyle bir noktaya ulaşacak ki bilgisayar programcılığı gibi meslekler yapay zekânın sunacağı araç ve imkânlar karşısında gereksiz kalacak. Nvidia CEO'su, yapay zeka araçlarının ortaya çıkmasıyla birlikte eğitim, biyoloji ya da finans gibi diğer alanlara odaklanılması gerektiğini söylüyor, zira yapay zekanın rafine edilmesi sayesinde bu alanlardaki uzmanlar işlerinde ve araştırmalarında daha verimli olabilecekler.

Ancak Huang'ın bu iddialı sözlerinin hem destekçileri hem de karşıtları var. Destekleyenlerin birçoğu Huang'a sorgusuz katılırken, karşı çıkanlar ise Huang'ın sözlerinin Orta Çağ'da birinin "Matbaa sayesinde çocuklar yazı yazmayı öğrenmeyi bırakabilecekler." düşüncesinden çok farklı olmadığını savunuyor.

Huang yatırımcı çekmeye çalışıyor olabilir
Şubat 2024'ün ortalarında Nvidia, yapay zekanın yaratılması ve araştırılmasına odaklanan diğer büyük teknoloji şirketlerine yönelik donanımları sayesinde Alphabet (Google) ve Amazon gibi devleri geride bırakarak dünyanın en değerli dördüncü şirketi haline geldi. Birçoklarına göre Huang'ın bu açıklamalarının ana nedenlerinden biri şirket hisselerini daha fazla göz önünde bulundurmak ve yatırımcı çekmek.

Kaynak: Gazete Oksijen


YORUMLAR

  • 0 Yorum