JP Morgan: "TCMB politika faizini %25'e çıkarabilir"

JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Haziran toplantısında %8,50 seviyesinde olan politika faizini %25'e yükseltmesinin olası olduğuna işaret etti.

JP Morgan: "TCMB politika faizini %25'e çıkarabilir"
06 Haziran 2023 - 09:40

ABD merkezli banka JP Morgan Chase'in ekonomistleri, 22 Haziran'da yapılacak toplantıda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) üyelerinin faizi yükselteceğini öngörüyor.

JP Morgan'a göre politika faizinin %8,5 seviyesinden %25'e çıkarılması olasılıklar dahilinde. JP Morgan Chase'in ekonomistlerinin araştırmasında notunda "Politika faizinin 22 Haziran'da veya daha erken %8,5'ten %25'e çıkarılması masada. Bu artırım ile birlikte daha küçük faiz artırımlarının devam edebileceğine işaret eden bir ileri dönük yönlendirmede olabilir." denildi. Banka, yıl sonunda politika faizinin %30 olacağı tahminini de sürdürdü. 

Son faiz artırımı Mart 2021'de

TCMB'nin son faiz artırımı Naci Ağbal döneminde Mart 2021'de alınmıştı. Politika faizinin %19'a çıkarılmıştı. Ağbal ise cuma gecesi yayımlanan bir kararname ile görevden alınmıştı. Türk Lirası, Ağbal'ın görevden alınması sonrasında dolar karşısında serbest düşüşe geçmişti.

Kaynak: T24


YORUMLAR

  • 0 Yorum