Kadıköy'de drone destekli trafik denetimi

İstanbul Kadıköy'de sivil trafik ekipleri, drone destekli denetimlerle yayalara yol vermeyen sürücülere toplamda 9 bin 895 lira ceza kesti. Cezaya itiraz eden bir taksi şoförü, ceza tutanağını imzalarken sinirlerine hakim olamayarak aracını yumrukladı.

Kadıköy'de drone destekli trafik denetimi
22 Eylül 2023 - 20:39
İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, sivil trafik ekipleri tarafından drone desteğiyle gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, yayalara yol vermeyen sürücülere toplam 9 bin 895 lira ceza kesildi. Bu denetimler sırasında, ceza tutanağını imzalarken sinirlerine hakim olamayan bir taksi şoförü, aracını yumruklayarak tepki gösterdi.



Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik ekipleri, Kadıköy Söğütlüçeşme Caddesi'nde yayalara yol vermeyen sürücüleri denetlemek amacıyla drone kullandı. Denetimler sonucunda, yayalara öncelik vermeyen 5 sürücüye kişi başı bin 979 lira ceza kesildi. Toplam ceza miktarı ise 9 bin 895 lira oldu. 

Cezaya itiraz eden sürücüler, drone görüntülerini inceledikten sonra ceza tutanağını imzaladılar. Ancak, ceza kesilen bir taksi şoförü olan Sebahattin Yaman, yaya geçişinde öncelik tanıdığını savunarak cezaya itiraz etti. Polis ekipleri, drone kayıtlarını incelemesi için Yaman'a bilgi verdi. Yaman, drone görüntülerini izledikten sonra haksız yere ceza yazıldığını iddia ederek şikayetçi olacağını belirtti. Ceza tutanağını imzalarken ise, "Elim ayağım titriyor. Haksız yere ceza yazıyorsunuz. 16 sene boyunca Rusya'da çalışıp bu aracı aldım. İsyan ediyorum. Parçalayacağım bu aracı." diyerek aracını yumrukladı.

Kaynak: Milliyet

YORUMLAR

  • 0 Yorum