Kadıköy'de uzaktan eğitim protestosu

Deprem nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesini protesto etmek için Süreyya Operası önünde toplanan öğrenciler polis engeliyle karşılaştı. Yaşanan arbede sonucu 23 öğrenci gözaltına alındı.

Kadıköy'de uzaktan eğitim protestosu
20 Şubat 2023 - 18:14
Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından ülke genelinde üniversitelerin uzaktan eğitime geçilmesine karar verildi. Pandemi nedeniyle iki yıl uzaktan eğitim gören öğrenciler, bu kez de depremzedeler yurtlara yerleştirildiği için okullarından uzak kalacak. Bu karar hem muhalefet hem öğrenciler hem de eğitimciler tarafından tepkiyle karşılaştı.

Bugün de Kadıköy'de üniversite öğrencilerinin yapmak istediği, uzaktan eğitim kararı protestosu, kaymakamlıkça, "Toplumda infial uyandıracak, milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebileceği" gerekçesiyle yasaklandı. Bu yasaklama kararına karşın üniversiteliler, protestolarını gerçekleştirmek için Süreyya Operası önünde toplanmaya çalıştı. Öğrenciler, uzaktan eğitime geçilmesine tepkilerini dile getirirken, “Öldüren deprem değil devlet." şeklinde sloganlar da attı. Polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara dağılmak isteyen öğrencilerden bazıları gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, 23 öğrenci gözaltına alındı.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum