Karim Benzema Al-Ittihad ile sözleşme imzaladı

Real Madrid'le sözleşmesi sona eren Fransız yıldız, Karim Benzema, Arabistan ekibi Al-Ittihad ile 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı.

Karim Benzema Al-Ittihad ile sözleşme imzaladı
06 Haziran 2023 - 22:00
Real Madrid'le sözleşmesi sona eren Fransız yıldızın yeni adresi belli oldu. Karim Benzema rekor ücret kazanacağı yeni takımıyla 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı ve formasıyla pozunu verdi. 14 yılın ardından Real Madrid'den ayrılan  35 yaşındaki golcü Karim Benzema Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad ile 2026'ya kadar sözleşme imzaladı. Arabistan ekibinin Benzema'ya yıllık 200 milyon euro maaş ödeyeceği ifade edildi. Benzema, 3 yılda toplam 600 milyon euro kazanacak.

Real Madrid'in Benzema'nın ayrılığını duyurduğu açıklamasında "Benzema, kulübümüze 2009 yılında henüz 21 yaşında katıldı ve tarihimizin bu altın çağında önemli bir oyuncu oldu. Formamızı temsil ettiği 14 sezon boyunca 25 şampiyonluk kazandı. Bu bir Real Madrid oyuncusu için rekor bir sayı. 5 UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, 5 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 4 UEFA Süper Kupası, 4 La Liga Kupası, 3 Kral Kupası ve 4 İspanya Süper Kupası" ifadeleri yer almıştı. Dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında gösterilen Cristiano Ronaldo sürpriz bir şekilde Ocak ayında Suudi Arabistan'ın yolunu tutmuştu. Al Nassr ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayan Portekizli süperstarın sözleşme süresince toplamda 500 milyon Euro kazanacağı açıklanmıştı. Ronaldo transferi sonrasında gözünü Lionel Messi'ye diken bir diğer Suudi ekibi Al İttihad, Arjantinli yıldıza da benzer bir sözleşme önermişti. PSG'den ayrılan 35 yaşındaki futbolcunun bu teklife şu an için sıcak bakmadığı, Barcelona'ya dönmeye yeşil ışık yaktığı kaydedilmişti.
 
Kaynak: Oksijen 

YORUMLAR

  • 0 Yorum