Klimt'in 100 yıldır kayıp olan tablosu bulundu

Avusturyalı ressam Gustav Klimt’in 100 yıldır kayıp olan ''Bayan Lieser'in portresi'' isimli tablosu bulundu. Tablo, 24 Nisan’da açık artırmaya çıkarılacak.

Klimt'in 100 yıldır kayıp olan tablosu bulundu
26 Ocak 2024 - 20:45
Avusturyalı ünlü ressam Gustav Klimt’in eseri “Bayan Lieser'in portresi” tablosu yaklaşık 100 yıl aradan sonra ortaya çıktı. En az 50 milyon € değerinde olduğu tahmin edilen tablo, 24 Nisan’da açık artırmada satılacak.

Avusturya merkezli müzayede evi Im Kinsky, dün Gustav Klimt’in son eserlerinden biri olan ve en son 1925 yılında fotoğraflanan ünlü tablonun ortaya çıktığını açıkladı. Im Kinsky, “1925'ten beri nerede olduğu bilinmeyen bu önemli sanat eserinin, tanınmayan bir Avusturya vatandaşının özel mülkiyetinde olduğu ortaya çıktı.” dedi.

1917 yılında yapılan tablonun çeşitli ülkelerde sergileneceğini belirten Im Kinsky, tablonun "1998 Washington İlkeleri" uyarınca yapılan bir anlaşmaya dayalı olarak Adolf ve Henriette Lieser'in yasal halefleri adına 24 Nisan’da açık artırmada satılacağını ifade etti. 44 ülke, sivil toplum kuruluşları ve sanat uzmanları, 1998 yılında Washington Konferansı’nda bir araya gelerek savaş zamanı Nazilerin çoğunlukla Yahudi ailelerin zorla el koyduğu mülklerini gerçek sahiplerine iade edilmesi sürecini düzenleyen Washington İlkeleri'ni belirlemişti.

Kaynak: T24

YORUMLAR

  • 0 Yorum