Kral III. Charles'ın Fransa ziyareti ertelendi

Fransa’da emeklilik reformu karşıtı gösteriler nedeniyle, İngiltere Kralı III. Charles'ın Paris’e yapacağı resmi ziyaret ertelendi.

Kral III. Charles'ın Fransa ziyareti ertelendi
25 Mart 2023 - 08:33
Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı, ülkede emeklilik reformuna yönelik protestolar sürerken İngiltere Kralı III. Charles'ın Paris’e yapacağı resmi ziyaretin ertelendiğini duyurdu. İngiltere Kralı III. Charles'ın, ilk yurt dışı gezisini yapacağı ziyaretin Pazar günü başlaması öngörülüyordu.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, ziyareti erteleme kararını Emmanuel Macron ile III. Charles'ın birlikte aldığı bildirildi. Açıklamada, Salı günü ülke genelinde kitlesel grev yapılacağı hatırlatıldı. Ziyaret, Brexit nedeniyle İngiltere ile Fransa arasında yıpranan ilişkilerin yeniden geliştirilmesi için simgesel olarak önemli görülüyordu. 

Fransa'da emeklilik yaşının 2 yıl artırılarak 64'e yükseltilmesini içeren reforma karşı sendikaların çağrısıyla dün ülke genelinde bir çok iş dalında çalışanlar greve giderken, geniş katılımlı gösteriler düzenlendi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, gösterilerde en az 457 kişinin gözaltına alındığını, 441 polis ve jandarmanın yaralandığını belirtti. Muhalefet de emeklilik reformunu meclis oyuna sunmadan geçirmesinden dolayı "dokunulmaz" olmakla suçladığı Macron'a tepki gösteriyor.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum