Libya'nın doğusunda fırtına ve sel: 25 can kaybı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, ülkenin doğusundaki çeşitli bölgelerde meydana gelen selde 25 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Daniel Fırtınası nedeniyle 10-11 Eylül'de 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Libya'nın doğusunda fırtına ve sel: 25 can kaybı
11 Eylül 2023 - 16:05
Orta Akdeniz'de etkili olan ve Libya'nın doğusunu vuran "Daniel Fırtınası" nedeniyle yaşanan sel felaketinde en az 25 hayatını kaybetti. Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hamude, olumsuz hava şartlarından en çok etkilenen bölgelerin ülkenin doğusundaki "Sahil Cebel el-Ahdar" ve "Tukra" olduğunu aktardı.

Fırtına nedeniyle 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Daniel Fırtınası, Bingazi, Susah, Beyda, Merac ve Derne şehirlerini vururken, şiddetli sellerde yardım beklerken araçlarının üstünde mahsur kalan insanlar görüldü. Yetkililer olağanüstü hal ilan ederek okulları ve mağazaları kapattı. Dün ve bugün geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Petrol sevkiyatı yapılan dört büyük limanın faaliyetlerine de üç gün ara verildi.

Birleşmiş Milletler çalışmalara destek verecek
Trablus'taki geçici hükümetin başbakanı Abdulhamid Dibeybe dün yaptığı açıklamada, tüm devlet kurumlarını doğu şehirlerindeki hasar ve sellerle "derhal ilgilenmeye" yönlendirdiğini söyledi. Ülkedeki Birleşmiş Milletler misyonu ise, fırtınayı yakından takip ettiğini ve "çalışmaları desteklemek için acil yardım sağlanacağını" açıkladı.

Kaynak: Artı Gerçek

YORUMLAR

  • 0 Yorum