Londra'da kılıçlı saldırı: 13 yaşındaki çocuk öldü

Londra'da aracıyla bir eve dalıp kılıçla evdekilere saldıran bir kişi, 13 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden oldu. Olayda 2'si polis 4 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Olayın terör saldırısı olmadığı açıklandı.

Londra'da kılıçlı saldırı: 13 yaşındaki çocuk öldü
30 Nisan 2024 - 17:11
İngiltere'nin başkenti Londra'da kılıçla halka ve polis memurlarına saldıran bir kişi 13 yaşında bir erkek çocuğunu öldürdü, 4 kişiyi de yaraladı. Londra'nın doğusundaki bir banliyöde 36 yaşında bir adamın tutuklandığını açıklayan polis olayın terörle bağlantısı olmadığını açıkladı.

Yerel saatle 07.00 sıralarında bir aracın eve daldığı ve araçtan çıkan şoförün çevredekilere kılıçla saldırdığı belirtildi. 36 yaşındaki erkeğin gözaltına alınmadan önce sivillere ve 2 polise saldırdığı aktarıldı. Saldırı sonucu yaralanan 13 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti. 
Polis, Londra'nın doğusundaki bir banliyöde 36 yaşında bir kişinin tutuklandığını açıkladı.

Metropolitan Polisi, salı günü erken saatlerde bir aracın konutların olduğu bir sokaktaki bir eve doğru sürüldüğü ve Hainault metro istasyonu yakınında insanların bıçaklandığı yönündeki ihbarlar üzerine olay yerine çağrıldıklarını söyledi. Bıçakla yaralanan iki polis memuru ve iki sivil hastanede tedavi altına alındı.

Başbakan Rishi Sunak, olayın "şok edici" olduğunu söyleyerek "Bu tür şiddetin sokaklarımızda yeri yok." ifadelerini kullandı. Komiser Yardımcısı Yardımcısı Ade Adelekan, tehdidin sürmediğine inandıkları belirterek "Olayla ilgili başka şüpheli olduğunu düşünmüyoruz. Bu olayın terörle bağlantısı yok gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Euronews Türkçe, Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum