Londra Maratonu'nda Peres Jepchirchir'den rekor

Londra Maratonu'nda Kenyalı atlet Peres Jepchirchir kadınlarda dünya rekoru kırarak 2 saat 16 dakika 16 saniyede mesafeyi tamamlarladı. Erkeklerde Alexander Munyao 3 kez olimpiyat şampiyonu olan Kenenisa Bekele'yi geçerek birinciliği elde etti.

Londra Maratonu'nda Peres Jepchirchir'den rekor
22 Nisan 2024 - 00:06

İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yıl düzenlenen 44. Londra Maratonu, büyük heyecana sahne oldu. Kenyalı atlet Peres Jepchirchir, kadınlar kategorisinde muhteşem bir performans sergileyerek dünya rekoru kırdı.

Jepchirchir, 42 kilometre 195 metrelik mesafeyi 2 saat 16 dakika 16 saniyede tamamlayarak adını altın harflerle tarihe yazdırdı.



Erkeklerde ise yine Kenyalı bir atlet olan Alexander Munyao, üç kez olimpiyat şampiyonu olan Kenenisa Bekele'yi geride bırakarak birinci oldu. 27 yaşındaki Munyao, parkuru inanılmaz bir zamanla, 2 saat 4 dakika 1 saniyede tamamlayarak zaferini ilan etti.

Londra Maratonu'na yaklaşık 50 bin kişi katıldı ve bu muhteşem yarışa tanıklık etti. Atletizm tutkunları, Londra'nın eşsiz atmosferinde heyecan dolu bir gün geçirirken, dünya standartlarında bir rekabet izleme fırsatını yakaladılar.

Kaynak: BBC Türkçe


YORUMLAR

  • 0 Yorum