Lübnan'da posta pulları karaborsaya düştü

Lübnan'da pul krizi, resmi işlemleri durdurarak özellikle yurt dışında eğitim gören öğrenciler ve gurbetçileri olumsuz etkiliyor. Pul karaborsada resmi fiyatlarının 20 katının üzerinde alıcı buluyor. Tercümanlar vatandaşların işlemleri için karaborsadan pul almak zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

Lübnan'da posta pulları karaborsaya düştü
24 Şubat 2024 - 23:01
Lübnan halkının, yaşadıkları zorluklara bir yenisinin daha eklendi. Pul krizi, resmi dairelerde işlemlerin durmasına ve resmi belgelerin tamamlanamamasına yol açıyor. Özellikle yurt dışında eğitim gören öğrenciler ve gurbetçiler bu durumdan ciddi şekilde etkilenirken, evlilik veya yurt dışında doğan çocuklarla ilgili evraklarda sıkıntılar yaşanıyor.

Pul fiyatları karaborsaya düşmüş durumda. Bir miktar pula sahip olanlar, insanları zor durumda bırakıyor ve bunları resmi fiyatının 20 katının üzerinde satıyor.

Bu kriz, pul ihtiyacı olan yeminli tercümanları da olumsuz etkiliyor. İsmini açıklamak istemeyen bir tercüman, "Vatandaşlar, işlemlerini tamamlamak için tercüme ettirmek ve Adalet ve Dışişleri bakanlıkları ile notere tasdik ettirmek zorunda kalıyorlar ve bunun için karaborsadan pul alıyorlar" dedi. Bu tercüman, "Normalde 10 ila 15 ABD doları arasında maliyeti olan bir işlemin maliyeti artık minimum 80 dolar" şeklinde konuştu.

Bu krizin çözümü için çaba gösterilirken, milletvekili İbrahim Kenan, Başbakan Necib Mikati ile telefon görüşmesi yaparak ya yeni pul basılmasını ya da çalışmaların askıya alınmasını talep etti. Kenan, Mikati'den bu konuyu Bakanlar Kurulu'nun ilk oturumunda gündeme getirme sözü aldı.

Kaynak: Independent Türkçe 

YORUMLAR

  • 0 Yorum