Manga sanatçısı Akira Toriyama hayatını kaybetti

Dragon Ball serisinin ünlü yaratıcısı Akira Toriyama, 68 yaşında hayatını kaybetti. Shueisha Inc yayınevi, Toriyama'nın 1 Mart'ta akut subdural hematom nedeniyle vefat ettiğini duyurdu.

Manga sanatçısı Akira Toriyama hayatını kaybetti
08 Mart 2024 - 23:04
Dragon Ball serisiyle tanınan Japon manga sanatçısı Akira Toriyama, 68 yaşında hayatını kaybetti.

Shueisha yayınevi, Toriyama'nın 1 Mart Cuma günü akut subdural hematom nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yayınevi, Toriyama'nın eserlerinin ulusal sınırları aştığını ve tüm dünyada geniş bir okuyucu kitlesi tarafından sevildiğini belirterek, "Yarattığı cana yakın karakterler ve üstün tasarım anlayışı birçok manga sanatçısı ve çizer üzerinde önemli bir etki bırakmıştır." ifadelerini kullandı.



Nagoya kentinde 5 Nisan 1955'te doğan Toriyama, manga dünyasına 1978'de "Wonder Island" serisiyle adım attı ve Dr. Slump serisiyle büyük bir üne kavuştu. Ayrıca Dragon Quest video oyunlarında karakter tasarımcısı olarak da çalışan Toriyama, Dragon Ball serisine 1984'te başlamıştı. Dünya çapında 260 milyondan fazla satan Dragon Ball serisi, 2006 Japonya Medya Sanatları Festivali'nde 100 manga arasında üçüncü sırayı elde etmişti.

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum