Manş Denizi'nde kaçak teknesi battı: En az 5 ölü

Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye geçmeye çalışan bir mülteci teknesinin battığı bildirildi, en az beş kişi hayatını kaybetti. Fransa Sahil Güvenlik ekipleri olay yerinde çalışma yürütüyor. 100'e yakın kaçak kurtarıldı. İngiltere'nin verilerine göre, bu yılın ilk dört ayında Manş Denizi üzerinden gelen kaçak teknelerin sayısında %24 artış kaydedildi.

Manş Denizi'nde kaçak teknesi battı: En az 5 ölü
23 Nisan 2024 - 13:39
Fransa'nın sahil güvenliği, Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye geçmeye çalışan bir kaçak teknesinin alabora olduğunu ve en az beş kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Fransa Sahil Güvenlik yetkilileri, polisin olay yerinde çalışma yürüttüğünü ve "çok sayıda" cansız bedenin olduğunu bildirdi. Doğruluğu henüz teyit edilmeyen haberlere göre, yaşamını yitirenler arasında 4 yaşındaki bir kız çocuğu da bulunuyor.

Fransa polisinin açıklamasına göre, kaçaklar, Wimereux kasabasına yakın bir bölgeden Manş Denizi'ni geçmeye çalışıyordu. Sahil Güvenlik sözcüsü, bu sabah Manş Denizi'nden pek çok kaçak teknesinin geçmeye çalıştığını söyledi. Bu durum, İngiltere'de bazı kaçakların Doğu Afrika ülkesi Ruanda'ya gönderilmesi planına onay verilmesinin hemen ardından yaşandı. Planın hayata geçirilmesi için İngiltere Kralı 3'üncü Charles'ın da imzası gerekiyor.

Fransa kaynaklarına göre, 23 Nisan Salı günü erken saatlerde üç helikopterin ve çok sayıda kurtarma botunun katıldığı operasyonlarda 100'e yakın kaçak kurtarıldı.

Boulogne, Calais ve Dunkirk'ten acil durum servisleri, polis ekipleri ve sahil güvenlik personelinin olay yerine gönderildiğini, Avrupa Birliği'nin dış sınırlarından sorumlu Frontex kuruluşuna bağlı bir hava aracının da bölgenin üzerinde uçtuğunu aktardı. Denizde bulunan diğer teknelerin izlenmesi için de çok sayıda keşif dronu gönderildi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın dün paylaştığı verilere göre, bu yılın ilk dört ayında Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye varan kaçak teknelerinin sayısında %24 artış yaşandı. Bu sayı, Ocak-Nisan 2023 döneminde 5,049 iken bu yılın ilk dört ayında 6,265'e yükseldi.

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum