MEB: "Müfredatı %35 seyrelteceğiz"

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB); ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi için yeni müfredat taslağını kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık, müfredatta "seyreltme" yapacaklarını açıkladı.

MEB: "Müfredatı %35 seyrelteceğiz"
26 Nisan 2024 - 20:52
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB); ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine okutulacak zorunlu derslere ait yeni müfredatı yayınladı. Yeni müfredat taslağı için öğretmenler ve akademisyenler internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirebilecek.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ismiyle yayınlanan yeni müfredat taslağının on yıllık bir çalışmanın ürünü olduğu ifade ediliyor. 2017 yılındaki müfredat değişikliğinde de benzer bir süreç işlemiş, taslak, bir ay görüş ve önerilere açılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eski müfredatların, bilgiye erişimin zor olduğu dönemlerdeki "şu bilgiye de erişsin çocuklar" mantığıyla hazırlandığını ve bu nedenle de "Japonya ve İngiltere" gibi muadillerinden %50 ağır olduğunun tespit edildiğini kaydetti. Bakan, 12 yıllık zorunlu eğitimde tekrarlanan bilgileri "%35 seyreltme" yoluna gittiklerini de söyledi. Yusuf Tekin bunun haftalık eğitim saatini azaltmak anlamına gelmediğini de vurguladı.

Bakan Tekin, yeni eğitim müfredatındaki yenilikler arasında olan "uygulama programlarının" hayata geçirilmesi için atölyeler yaratılacağını da söyledi. Yeni müfredat, Eylül ayında başlayacak 2024 - 2025 eğitim ve öğretim yılında her kademenin birinci sınıfında devreye alınacak. Bu, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıfların yeni müfredatla eğitim göreceği anlamına geliyor.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum