Meta AI sohbet botu Instagram'a geliyor

Meta, Hindistan'da WhatsApp üzerinden test ettiği Meta AI sohbet botunu Instagram'da da denemeye başladı. Kullanıcılar, Meta AI ile DM üzerinden sohbet edebilir ve içerik keşfini kolaylaştıran arama yapabilir. Şirket, Meta AI'ı bir sohbet botundan öte içerik keşfinde de rol oynatmayı hedefliyor.

Meta AI sohbet botu Instagram'a geliyor
13 Nisan 2024 - 00:09
Meta'nın yapay zekâ çalışmaları hızla ilerlemeye devam ediyor. Şirket, Meta AI sohbet botunu Hindistan'da WhatsApp üzerinden test ettikten sonra, şimdi de Instagram'da denemelere başlıyor. Meta AI'ın Instagram'da devreye girmesiyle kullanıcılar arama bölümünde Meta AI ile bir DM penceresine geçiş yapabilecek ve bu sayede yapay zekâ ile sohbet edebilecek ya da önceden hazırlanmış prompt'ları kullanabilecek. 

Ayrıca, Meta AI kullanıcıların isteklerine göre içerik keşfi yapmasına yardımcı olacak. Örneğin, "en iyi gün batımı paylaşımları" şeklinde bir arama yapan kullanıcılar, farklı kullanıcıların en iyi gün batımı paylaşımlarını kolayca görebilecekler.

Bu gelişme, Meta'nın Meta AI'ı yalnızca bir sohbet botu olarak değil, aynı zamanda içerik keşfinde de önemli bir rol oynatmak istediğini gösteriyor. Instagram paylaşımlarını Google gibi arama motorlarından saklama seçeneğinin yanı sıra, Meta AI'ın yeni gelişmiş arama özelliği, kullanıcılara istedikleri paylaşımları kolayca bulma imkânı sunuyor. Ancak Meta AI'ın tam potansiyelinin nasıl kullanılacağı konusunda henüz net bir bilgi yok.

Kaynak: Webtekno

YORUMLAR

  • 0 Yorum