Meta'dan ücretli abonelik servisi: Meta Verified

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı elinde bulunduran Meta, aylık 13-15 dolarlık yeni abonelik sistemini tanıttı. Nüfus kağıdıyla kimlik doğrulamaya izin veren yeni sistem, kullanıcıların Instagram ve Facebook'u daha güvenli kullanmasını sağlayacak.

Meta'dan ücretli abonelik servisi: Meta Verified
19 Şubat 2023 - 23:15
Meta CEO'su Mark Zuckerberg, bugün kendi Instagram kanalı Meta Channel üzerinden Meta'nın yeni abonelik servisi Meta Verified'ı duyurdu. Zuckerberg'ün aktardığına göre, Meta Verified, nüfus kağıdınızla kimlik doğrulaması yapabilmenizi ve doğrulanmış mavi hesap rozeti alabilmenizi sağlıyor. Böylece hesaplarınızın taklit edilmesinden korunmuş oluyorsunuz. 

Bununla beraber, müşteri desteğine doğrudan erişim sağlamış oluyorsunuz. Meta Verified abonelikleri web sürümü için aylık 11,99 dolardan, iOS sürümü için ise aylık 14,99 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşuyor. Bu haftadan itibaren yalnızca Avustralya ve Yeni Zelanda kullanıcılarına açılan özelliğin, önümüzdeki dönemde daha fazla ülkeye açılması planlanıyor. 

Instagram yardım merkezinde paylaşılan bilgilere göre, Meta Verified, Instagram'da şahıs profilleri veya profesyonel profiller tarafından kullanılabilir. İşletme profilleri ise henüz Meta Verified için başvuruda bulunamıyor. 

Meta Verified aboneliği kapsamında Instagram kullanıcıları doğrulanmış hesap rozetine, en sık karşılaşılan sorunlar için müşteri desteğine, aktif kimlik taklidi denetlemesine, diğer kullanıcıların yorumlarında Meta Verified profillerinin önceliklendirilmesine, keşfet sayfası ve Instagram Reels'da tavsiyelere ve Instagram Stories'de özel çıkartmalara erişebiliyor. 

Bu arada Instagram'da Meta Verified aboneliği satın alınması durumunda, söz konusu abonelik Facebook hesabına aktarılamıyor. Ayrıca Instagram hesabında birden fazla profil varsa her profilin, hesapla ilişkilendirilmiş ayrı bir Meta Verified aboneliği olması gerekiyor. 

Eğer kullanıcı, Instagram'ın kullanım koşullarını veya topluluk kurallarını ihlal ederse Meta Verified aboneliğinin sunduğu avantajlara erişimi engelleniyor. Henüz Türkiye'de kullanıma açılmayan özelliğin, Türkiye'deki kullanıcılara ne zaman açılacağı şu an için bilinmiyor. 

Meta'nın bu yeni abonelik modelli ile birlikte Twitter'ın izinden gittiğini söylemek mümkün. Elon Musk'ın Twitter'daki botlara karşı açtığı savaşta platformdaki kullanıcıların bir kısmı kimliğini doğrulamak için Twitter Blue'yu yeniledi. Twitter'ın abonelik üzerinden rozet dağıtımı, platformda doğrulanmış hesap rozetlerine sahip taklit hesaplar oluşmasına yol açmıştı. Bu karışıklığın düzenlenmesi zaman alırken, reklam verenler bu süreçte platformdan çekilmeye başladı. Zorlu bir sürecin ardından şirket, doğrulanmış hesap rozetini yeniden yayına alarak işleri yoluna koymayı başardı. Meta Verified'ın Meta uygulama ailesinde yaratacağı etki ise şu an için tam bir merak konusu. 

Kaynak: Webrazzi 

YORUMLAR

  • 0 Yorum