Metinan Aşireti enflasyona yenik düştü

Mardin'de Metinan Aşireti, Türkiye'de yaşanan enflasyon nedeniyle başlık parasını kaldırdı ve altun alımına kısıtlama getirdi.

Metinan Aşireti enflasyona yenik düştü
26 Eylül 2023 - 21:05
Mardin'de 520 üyeli Metinan Aşireti, düğünlerde takılan altunu kısıtlama kararı aldı. Aşiret tarafından yapılan toplantıda evliliklerde talep edilen başlık parası; altunun fiyatları ve ekonomik şartları ağırlaştığı ve bölgede büyük sıkıntılara neden olduğuna dikkat çekildi.
 
Başlık parasını kaldırıdılar
Aşiret olarak bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için başlık parasının tümden kaldırdıklarını, istenen 6-8 bilezik altundan 4 bilezik altun, 2 yüzük ve 1 küpe ile evlilikle sonuçlandırılmasına karar verdiklerini belirten Metinan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahan Dursun: ”Evlenecek olan çocuklarımız için toplandı. Kız tarafının istediği başlık parasını kaldırma, altun almada kısıtlama konusunda hem fikir olduk, temel olarak her aile için 100 gram altun,1 küpe,2 yüzük şeklinde karara bağladık. bunun dışındakileri de şarta bağlanmaksızın ailelerin gücüne bıraktık. Aşiretimize, komşu köylerimize ve ilçemize hayırlı olsun. Bunları zaman içerisinde camilerde cuma namazlarında söyleteceğiz, kararımıza uymayanlar olursa, evlenmek isteyip de evlenmelerine engel olanların çocukları yarın öbür gün beraber kaçma yolunu seçerlerse, kız tarafının yanında kimse olmayacak.” dedi.

Kaynak: TV100

YORUMLAR

  • 0 Yorum