Musk: "Neuralink implantıyla hiç maymun ölmedi"

Elon Musk, Neuralink beyin çipi testlerinde maymunların öldürüldüğü iddialara yanıt vererek "Neuralink impantıyla hiçbir maymun ölmedi. Çipler ölmek üzere ya da ölümcül hastalığa yakalanmış maymunlara takılıyor." dedi. Geçen yılki testlerde Neuralink beyin implantı deneylerinde 8 maymuna ötanazi uygulanmıştı.

Musk: "Neuralink implantıyla hiç maymun ölmedi"
12 Eylül 2023 - 20:55
Teknoloji milyarderi Elon Musk, Neuralink hakkında beyin implantı araştırma deneyleri sırasında maymunların öldürüldüğü iddialarına cevap verdi. Musk, bu işlemlerin sadece ölmek üzere olan veya ölümcül bir hastalığa yakalanmış maymunlar üzerinde yapıldığını söyledi. Şirket, geçtiğimiz sene gerçekleştirdiği testler sırasında 8 hayvana ötanazi uyguladığını kabul etse de Sorumlu Tıp Doktorları Komitesi'nin (PCRM) maymunlara aşırı acı çektirdikleri yönündeki suçlamalarını reddetmişti.

Neuralink, geçtiğimiz sene yayımlanan bir blog yazısında kendilerini hayvanlarla mümkün olan en insani ve etik şekilde çalışmaya tamamen adadıklarını söylemişti. ABD'li bir hayvan hakları grubu, Neuralink'in Kaliforniya Üniversitesi Davis Primat Merkezi'ndeki laboratuvarında yetersiz hayvan bakımı yaptığını ve bu sebeple Hayvan Refahı Yasası'nı 9 kez ihlal ettiğini öne sürüyor.

Şirket tüm yeni tıbbi cihazların ve tedavilerin insanlar üzerinde denenebilmesi için önce hayvanlar üzerinde test edilmesi gerektiğini savunuyor. Tüm bunların üzerine geçtiğimiz gün kendi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden paylaşım yapan Musk, "Neuralink implantı sonucunda hiçbir maymun ölmedi."" ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum